Berényi becsinált leves
- Részletek
- 2015. január 23. péntek, 16:47
- 9918
- vissza
Egy fenséges becsinált leves azoknak, akik a házias ízeket kedvelik.
Hozzávalók 10 adaghoz:
- 1,5 kg sertéscsont
- 1,2 kg sertéshús
- 25 dkg vegyes zöldség
- 20 dkg vöröshagyma
- 10 dkg sertészsír
- 10 dkg liszt
- 5 dkg őrölt fűszerpaprika
- 4 dkg só
- 3 dkg egész bors
- 1 dkg babérlevél
- 3 dl tejföl
- 1 dl ecet
Elkészítés:
Először az alaplevet kell elkészíteni.
Bőséges sertéscsontot felteszünk főni a szokottnál kicsit több vöröshagymával, egész borssal, babérlevéllel és sóval. Ez adja meg az alaplé igazi ízét. Ezt 4 órán át lassú tűzön főzzük. A már felkockázott zöldségekre rászűrjük, majd világos paprikás rántással sűrítjük. Közben elkészítjük a sertéspörköltet és rászedjük a már kész alaplevet. Tejföllel dúsítjuk és ízlés szerint ecettel ízesítjük.