Töltés

Nyitvatartás

  • H-SZE: 6:00 - 22:00
  • CS: 6:00 - 23:00
  • P: 6:00 - 24:00
  • SZO: 7:00 - 24:00
  • V: 7:00 - 23:00
Ahol házias ízek és kellemes hangulat vár!

Borlap

Az íncsiklandozó ételek mellé különleges italkínálattal is szolgálhatunk, egy és igyon nálunk, hozza el akár az egész családot!

Kedves Vendégünk!

Szeretettel üdvözöljük éttermünkben! Borkínálatunkat úgy állítottuk össze, hogy benne megtalálja a hangulatához illő palackot, a rendelt ételhez illő kortyot.
Válasszon kedvére és érezze jól Magát nálunk!
„Ki a bort, a nőt és a dalt szereti rossz ember nem lehet!”


Szabó Ildikó - mesterpincér
Tánczos Imre -  tulajdonos

Éttermünk a kultúrált italfogyasztás elkötelezett híve!
18 éven aluliak számára a szeszes italok fogyasztását nem ajánljuk!

A Balatonboglári Borvidék

A Balatonboglári Borvidék a Balaton déli partján hozzávetőlegesen ötven kilométer hosszan 10-15 kilométer szélességben a Külső-Somogy és a Somogy – Tolnai-dombság területén fekszik. A borvidéken tizenhat hegyközség irányításával közel négyezer szőlős- és borosgazda tevékenykedik. A borvidék területe 2763 hektár.


Az észak-déli dombvonulatok lankáin találhatók a legkitűnőbb szőlőterületek, amelyek jó tápanyag- és vízgazdálkodásúak, ezért az aszály kevésbé károsítja őket. A napfényes órák száma évi 1950-2000 óra. Az átlagos csapadék mennyisége ugyancsak évi kb. 700 mm. Ez az érték magasabb az országos átlagnál.


A borvidék adottságai kiváló, élénk, de finom savtartalmú, gyümölcsillatú, könnyed, elegáns borok készítését teszik lehetővé. A hagyományos magyar fajták mellett nagy jelentőségre tettek szert azok a világfajták, melyeknek borait ma a kül- és belföldi piacokon egyaránt keresik. Az országban talán itt vannak a legjobb feltételei a könnyed és nem tolakodó jellegű borok készítésének. A fehérborok mellett az utóbbi időben kiváló vörösborok is készülnek a borvidéken, melyekre általában a frissesség, könnyedség és gyümölcsillatok a jellemzőek.


A borvidék legfontosabb szőlőfajtái a Muskotály, Szürkebarát, Chardonnay, Sauvignon blanc, Olaszrizling, Királyleányka, Tramini, Irsai Olivér. A kékszőlők közül a legfontosabbak: Merlot, Pinot noir, Kékfrankos, Blauer Portugieser, Cabernet sauvignon, Zweigelt.A borvidék és Balatonboglár nemzetközi elismerését jelzi, hogy 1987-ben Balatonboglár a „Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa” címet nyerte el.

 

BB Olaszrizling száraz

Az Olaszrizling a hűvösebb klímájú országokban termesztett rizling fajták közül az egyik legismertebb fajta. A BB Olaszrizling a Dunántúl déli részének szőlőiből készült. Elegáns világos színű, finom megjelenését zöldessárga színének, csillogó fényének köszönheti. Az Olaszrizling fajtára jellemző kesernyés, mandulás illata kiegészül egy kis mézre emlékeztető jelleggel. A bor tiszta ízű, főként a szőlőből származó alkotórészek dominálják. A BB Olaszrizling a mindennapok száraz fehérbora.

Ideális fogyasztási hőmérséklete 10-12 °C.

1 palack: 780 Ft

1 dl: 104 Ft

BB Dunántúlii Szürkebarát (félédes)

A Szürkebarát Magyarországon régóta ismert és kedvelt fajta, amely talán a Dunántúlon érzi a legjobban magát. Kitűnő illatú és zamatgazdag félédes bor készül belőle. Lágy borkarakterét a citromvirág és méz illata, illetve egyfajta kellemes kesernyésség határozza meg. Ideális kísérője a baromfihúsból készült ételeknek.


Ideális fogyasztási hőmérséklete 10-12 °C fok.1 palack: 780 Ft

1 dl: 104 Ft

BB Tramini édes

A Tramini azon szőlőfajták egyike, amelyet a világon a legrégebben termesztenek. Igazi hazájának Dél-Tirolt, azon belül is az ottani Tramini községet tartják. Rendszerint későn szüretelik és a töppedt szőlőből, aranysárga színű, különlegesen fűszeres, egyedi illatú és zamatú telt, testes borkülönlegességet készítenek. Kiváló desszert bor. Az édes BB Prémium Tramini igazi gasztronómiai élmény roston sült libamájjal fogyasztva.


Ideális fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C.

1 palack: 1050 Ft

1 dl: 140 Ft

 

BB Kékfrankos félédes

A Kékfrankos az a kékszőlő fajta, amelyet hazánk legnagyobb területén termesztenek. A BB Kékfrankosát azoknak a borfogyasztóknak ajánljuk, akik előnyben részesítik a nem túl száraz vörösborokat. A félédes Kékfrankosból többet el lehet fogyasztani, anélkül, hogy a gyomor tájékán savas érzeteket éreznénk, éppen ezért mondhatjuk társasági bornak. Jól illik a délutáni beszélgetésekhez, kártyapartik mellé. A vörösborral készített ételekhez és a paprikás csirke mellé is kiváló. A sárgacímkés BB Kékfrankos Magyarország egyik leggyakrabban vásárolt, legnépszerűbb bora.


Fogyasztását 16-18 C°-ra lehűtve ajánljuk.

1 palack: 780 Ft

1 dl: 104 Ft

BB Édes Merlot

A BB Merlot bort kései szüretelésű válogatott szőlőből készítik. A bor magas cukortartalommal rendelkezik. Színe rubinvörös, cédrus illatú, földieperre, és málnára emlékeztető ízű. A bor fogyasztását olyan társasági együttlétekhez, délutáni, vagy vacsora utáni beszélgetésekhez ajánljuk, amikor a borivás nem feltétlenül jár együtt étkezéssel. A gasztronómiában is megtalálható a BB édes Merlot-jának helye. Ha olyan vörös húsokból készülnek az ételek, melyeket gyümölcs felhasználásával vagy édes öntettel készítünk, akkor az étel remekül harmonizál a BB édes Merlot-val.


Ideális fogyasztási hőmérséklete: 14-16 °C

1 palack: 1290 Ft

1 dl: 172 Ft

 

Ostorosbor

Magyarország északi részén a Bükk hegység lábánál alakult ki az Egri történelmi borvidék, amelynek a legnagyobb, és az egyik legismertebb borászati cége az Ostorosbor.


Egertől 4 kilométerre találhatóak a legkiválóbb adottságú, vulkanikus eredetű szőlőtermő területek, ahol 70 hektár saját ültetvénnyel rendelkeznek, illetve 400-500 hektár, kistulajdonosok birtokában lévő szőlőterület termesztését integrálják. Az 5-6 ezer tonna szőlőtermést felvásárolva évi 40-45 ezer hektoliter bort állítanak elő. Ennek egy részét a tradicionális magyar fehér szőlőfajták adják: Leányka, Olaszrizling, Ottonel Muskotály, Rizlingszilváni, melyeket korszerű berendezésekkel feldolgozva, kóracél tartályokban tárolnak.


A mai divatirányzatnak megfelelően egyre több üde, friss, gyümölcsös rozé bort készítenek a borvidékre jellemző Kékfrankos fajtára alapozva. A riolit tufába vájt, ideális klímájú pincékben ászokhordókban érnek a hagyományos, héjon erjesztéssel készült vörösborok: a Kékfrankos, Zweigelt, Merlot, Cabernet Sauvignon, Blauerportugieser. Gondos fahordós érlelés és házasítás után kerül palackba a borvidék legismertebb védett eredetű bora, az Egri Bikavér, amelyet az Egri Borvidék Borminősítő Bizottságának tagjai minősítenek és engednek forgalomba hozni.

Debrői Hárslevelű

Az Egri borvidék Debrői körzetében termett, határozott tájjellegű, hársmézre emlékeztetőillatú és ízű, harmonikus savtartalmú félédes fehérbora.

Ideális fogyasztási hőmérséklete: 12-14 °C

1 palack: 780 Ft

1 dl: 104 Ft

Egri Rozé

Az évjárat legjobb rozéit egyesítették ebben a friss, elegáns borban, mely a kellemes nyári esték ideális kísérője.

Ideális fogyasztási hőmérséklete: 8 °C

1 palack: 960 Ft

1 dl: 128 Ft

Egri Bikavér

Az Egri borvidék jellegzetes bora, amely Ostoros és Novaj községek határában termett. E bor a Kékfrankos, Kékoportó, Zweigelt és Cabernet Sauvignon szőlőfajtákat egyesíti magában, így a Zweigelt finom tanninjaival, a Cabernet fűszerességével, a Kékfrankos gyümölcsösségével találkozik aki megkóstolja. Marhahúsokhoz, vadhúsokhoz ajánljuk.

Ideális fogyasztási hőmérséklete: 16-18 °C

1 palack: 960 Ft

1 dl: 128 Ft

 

Szent István Korona

A Szent István Korona márka borai a borász személyiségéhez közel állóan fiatalos, könnyed, közérthető stílusban készülnek. Laczkó Gábor számára fontos, hogy a borászat saját ültetvényei nagyságának, az alkalmazott termesztés- és borászati technológiának és nem utolsó sorban borai árának köszönhetően sokak számára elérhetően egy igazán jó bor élményét nyújtsa.


Borainak minősége és fajtaválasztéka nemcsak a hazai igényekhez igazodik. A számos közönségdíj és elnyert érem után 2011-ben Londonban a Decanter World Wine Awards és Bordeaux-ban a Les Citadelles du Vin nemzetközi borversenyen is az aranyérmes borok közt különdíjjal jutalmazták Laczkó Gábor Irsai Olivér borát. Ez bizonyítja, hogy hazánkban megfelelő technológiai és szakmai felkészültséggel, odaadással nagyobb mennyiségben is lehet sokak számára kedvelt, elérhető áru bort készíteni és forgalmazni nemzetközi szinten is elismert minőségben.

Irsai Olivér

Irsai Olivér boruk az Etyek-Budai borvidéken termesztett válogatott szőlőből készül, igazi Hungaricum. Fajtájára jellemzően illatos, könnyű, üde. Karakteres, kellemes savérzetű száraz fehérbor.


Fogyasztását 10-12 C°-ra hűtve tésztákhoz, könnyű ételekhez ajánljuk.

1 palack: 1095 Ft

1 dl: 146 Ft

 

Etyek-Budai Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc borunk Etyeki-Budai borvidéken termesztett szőlőfajtából készül. Harmon ikusan finom ízű, félszáraz minőségi fehérbor. Illata és zamata fajtára jellemzően határozottan karakteres.


Fogyasztását 10-12 C°-ra hűtve szárnyas és halételekhez ajánljuk.

 

1 palack: 960 Ft

1 dl: 128 Ft

Soproni Kékfrankos rosé

A Kékfrankos rosé a Soproni borvidék jellemző kékszőlőjének gyors feldolgozásával, speciális erjesztésével készült. Fűszeres zamatú, bársonyos bor.


Fogyasztását 12-14°C hőmérsékletre lehűtve szárnyas ételekhez ajánljuk, krém és pürélevesekhez, majonézes salátákhoz, pizzákhoz és spagettikhez.

1 palack: 960 Ft

1 dl: 128 Ft

 

Csányi pincészet Villány

Ars Poetica

"Van kivételes mikroklímánk. Bordeaux-éval vetekszik.
Van gazdagon termő földünk. A természet bőkezű ajándéka.
Van büszke hagyományunk. Teleki Zsigmondtól örököltük,
kinek keze nyomán újra éledtek Európa szőlőskertjei.


Van XXI. századi technológiánk. Hiszünk a merész innováció erejében.
Mindenünk megvan, ami a nagyszerű borok megalkotásához kell.
És van még valamink: az elhivatottság, melynek végső célja,
hogy borainkat a világ legjobbjai között említsék majd.


Van elhivatottságunk, amelynek végső célja, hogy olyan borokat készítsünk,
melyek új élményekre, egy jó beszélgetésre, az élet élvezetére inspirálnak.
Ezért minden pohár borba egy gondolatot, egy mosolyt rejtettünk."


Csányi Pincészet. Inspiráció palackozva.

 

Villányi Merlot

A Merlot szőlőfajta nagyszerű értékeit és a fahordós érlelés kedvező hatásait remekül jeleníti meg ez a mélyvörös színű, telt, bársonyos ízű, jellegzetes aromájú, minőségi vörösbor. Gombás ételek, marhasültek, pörköltek, vadételek kísérőjeként ajánljuk.

Ideális fogyasztási hőmérséklete: 16-18 °C

1 palack: 1410 Ft

1 dl: 188 Ft
villanyi merlot

Villányi Cabernet Franc

A Cabernet Franc az ínyencek bora, mert fanyar íze, gazdag zamata, harmóniája a teljesség élményét adja fogyasztójának. A fajta jellege nagyon markáns, határozott, fegyelmezett borrá avatja. Fűszeres pecsenyék, vadhúsok, halételek mellé ajánljuk.

Ideális fogyasztási hőmérséklete: 16-18 °C

1 palack: 1785 Ft

1 dl: 238 Ft
villanyi cabernet

 

György-Villa Pincészet


Az emberi civilizáció története és a szőlőkultúra története szorosan összefügg. A bor évjáratában, az ember emlékezetében, a kövek maguk valóságában őrzik az időt. A György-Villa kövei a régi korok kultúráját, szorgos vincellérek mindennapi munkájának emlékeit, építtetőjének életszeretetét tárja elénk. Érdemes belépni e csodálatos épületbe, és egy jó pohár mellett elődeinkre emlékezni.

A XV. század végén a Villa mai területét a Budai Ferences Rend kapta meg, az 1500-as évek elején pedig pincét vájtak és építettek ezen a helyen. Ők folytatták a szőlőművelést és árubortermelést.

A török hódoltság évei alatt a ferencesek elmenekültek, de a szőlő továbbra is díszítette a környéket. Cukros falat fokának nevezték el ezt a területet. („Sekerli lokva burum”).

A több száz éves borászati hagyományokkal rendelkező, egyben bormúzeumként is szolgáló budafoki György-Villa ad otthont a borászat gasztronómiai borcsaládjának, a György-Villa Collection különös gonddal válogatott és kezelt borainak.

A György-Villa borkülönlegességei a fehérborairól ismert Etyek-Budai borvidékről és a vörösborairól méltán híres Villányi borvidékről származnak.

 

Etyek-Budai Chardonnay

Illata melegséget áraszt, a nyarat és az érett gyümölcsöket idézi, körtét, almát, sárgadinnyét. Mindemellett egy kis lime és narancshéj is csiklandozza orrunkat. Ízben már a citrusok veszik át a stafétabotot, egy kis mandarin és egy pici narancs. Lendületes íz, krémes textúra és a korty végén egy kis fanyarság, mely újabb kortyra ösztönöz.

1 palack: 2220 Ft

1 dl: 296 Ft

Etyek-Budai Zöldveltelini

Illata kifejezetten minerális, ásványos és a friss zöldalmát juttatja az eszünkbe. Mindez egy kis citromos-borsos köntösben. Ízben könnyed és fanyar, mely étvágygerjesztőként hat az ízlelőbimbóinkra. Friss savai pedig szinte lebegésben tartják a gyümölcsöket. Nagyon tiszta, nagyon egyenes, nagyon vagány.

1 palack: 2220 Ft

1 dl: 296 Ft

Villányi Cabernet Sauvignon

Színe mély rubin egy kis bíbor széllel. Intenzív, fejlődő illata erdei bogyós gyümölcsöket, fekete ribizlit, és az érett szilvát idézi, melyet diszkréten körülleng egy kis vaníliás és étcsokoládéra emlékeztető illatjegy. Ízben telt, tartalmas, gazdagon texturált bor érett, tartást adó tannintartalommal, friss savakkal, bársonyos ízzel és hosszú zamatos, erdei gyümölcsökben gazdag lecsengéssel.

1 palack: 2820 Ft

1 dl: 376 Ft

 

Fritz Pincészet

Évszázados családi hagyományokra épül a mai Fritz Pincészet. Boraik tradíciókat követve a Szekszárd-szőlőhegy sajátos mikroklímájú Aranydomb dűlő területén hagyományos illetve modern technológiával, a vörösborok főként fahordós érleléssel készülnek.

 

Kékfrankos Száraz Rosé


Szakszerű, gondos erjesztésnek köszönhetően rendkívül üde és zamatos. Kellemes savharmónia, könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi ezt a Kékfrankos szőlőből készített rosé bort.

Ideális fogyasztási hőmérséklete: 10 °C

1 palack: 2250 Ft

1 dl: 300 Ft

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!