Rólunk
Tisztelt Látogató!
- Részletek
- 2013. június 11. kedd, 16:05
- 16498
- vissza
A Tópart Vendéglő és Panzió dolgozói nevében is nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt weboldalunkon!
Éttermünk 1993-ban nyitotta meg ajtóit vendégei előtt. Büszkék vagyunk rá, hogy ezek a vendégek családtagjaikkal, barátaikkal azóta is szívesen járnak vissza hozzánk.
Nevét az étterem a város határában elterülő Hosszú-tóról kapta. Igaz a tervek egy városszéli kolbászsütőről szóltak, de a barátok biztatására mégis inkább éttermet építettünk. Ez ekkor 80 fő befogadására volt alkalmas. Második lépésben elkészültek az emeleti részen a vendégszobák: 4 db 2 ágyas szobával és 2 db 2 szobás 5 főt befogadni képes apartmannal. Mindegyik szobához saját fürdőszoba is tartozik. Ebben az évben alakítottuk ki a 20 fős kistermünket is az emeleten.
Történetünk újabb fordulópontja, amikor vendégeink igényeihez igazodva egy nagy, 120 fős teremmel bővítettük az éttermet. Ezzel párhuzamosan a konyha is megnőtt. Így alkalmassá vált a vendéglő nagyobb lakodalmak, céges vacsorák lebonyolítására is.
Egy győztes LEADER pályázatnak köszönhetően sikerült egy - a környéken egyedülálló - nemzetiségi termet kialakítani. Itt bemutatjuk a háromnemzetiségű Mezőberény kulturális örökségét. E kedvelt terem páratlan hátteret biztosít családi rendezvényekhez vagy például egy kedves műsorral tarkított farsangi mulatsághoz.
Ugyanezen pályázat során alakítottunk ki további 4 db 2 fős szobát. Ezek közül kettőt német nemzetiségi stílusban, kettőt pedig szlovák nemzetiségi stílusban rendeztünk be.
Mottónk a házias ízeket és a kellemes hangulatot emeli ki. Receptjeink jó részét valóban nagyszüleinktől örököltük, de megtanultuk, megőriztük és továbbvisszük a régi idők berényi szakácsainak, lakodalmi menüket főző asszonyainak tanításait és tanácsait is. Ételeink hosszú sorában találhatnak olyat is, melynek titkát Szilágyi Imre bácsi és Bíbel néni osztotta meg velünk: a közkedvelt és a mezőberényi értéktárban is helyet kapó BERÉNYI BECSINÁLT LEVEST.
Cégünket az állandóság jellemzi. Nem csak a régi receptek iránti tiszteletadásban érződik ez, hanem a kollégák megbecsülésében és a hozzájuk való ragaszkodásban is. Legjobb példa erre Kispál Imre, aki még tanulóként érkezett hozzánk az étterem megnyitásakor, ma pedig a konyhát vezeti főszakácsként. Stábját komoly szakmai felkészültséggel rendelkező szakácsok alkotják, akik szeretettel és tisztelettel készítik el a magyar konyha méltán híres ízeit. Felszolgálóink is már évek óta nálunk dolgoznak, van aki több mint 10 éve, sőt van aki az első felszolgálótanulóink között volt.
A jó hangulatról a kulturált környezet mellett a kedves és készséges felszolgálók és a manapság ritkaságszámba menő élőzene gondoskodik.
E rövid bemutatkozás után kérem, látogasson el éttermünkbe és győződjön meg személyesen a házias ízekről és a kellemes hangulatról!