Töltés

Nyitvatartás

  • H-SZE: 6:00 - 22:00
  • CS: 6:00 - 23:00
  • P: 6:00 - 24:00
  • SZO: 7:00 - 24:00
  • V: 7:00 - 23:00
Ahol házias ízek és kellemes hangulat vár!

Pálinkalap


Kedves Látogatónk!

 

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntjük Önt Pálinkalap-oldalunkon!


A pálinkalap elkészítésével egy nemes ügyet kívánunk szolgálni, amelynek célja a magyar pálinka megismertetése, a kulturált pálinkafogyasztás propagálása. Válasszon egy kortyot aperitifként és egy újabbat digestiveként!

 

Szabó Ildikó - mesterpincér
Tánczos Imre - üzletvezető

 

Éttermünk a kulturált italfogyasztás elkötelezett híve!
18 éven aluliak számára a szeszes italok fogyasztását nem ajánljuk!

 

"Ha Önnek fel kell sorolnia a legismertebbnek tartott hungarikumokat, a pálinka jó eséllyel az elsők között jut az eszébe. Mit jelent nekünk a pálinka, hogy mitől hungarikum? Amikor vidéken szüret, disznóvágás kezdődött, ha sikeres volt a nyúlhajtás, vagy ha nem, egy pohár pálinkával illett megfelelni a rítusnak. Mindenütt valakinek a pálinkájára esküdtek. Mindenütt voltak e szakmának értő művelői, akik egy táj gyümölcséből emlékezetes finomságot tudtak készíteni.


A magyar ember – mindenki tudomása szerint – borivó. A második leginkább magyarosnak tartott ital azonban a pálinka. Hagyományaink, közmondásaink bizonyítják, hogy a magyarok a pálinkát (kis mértékben fogyasztva) a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek, erőt adónak és hangulatoldónak tartják. A pálinka körül valóságos pszichikai és társadalmi környezet jön létre. Aki hallja, arca fölvidul, szemében már az itóka fénye csillan, fülével hallja az ital csorranását, a koccintást, nyelvén érzi az ital aromáját, pillanatokon belül beszélhetnékje vagy éppen hallgathatnékja támad."


Magyar Pálinka Háza

 


Zwack termékek

Fütyülős

A Fütyülős közel egy évszázados története a magyarországi pálinkatradícióval, a Puszta régió híres barackjával és Kecskemét évtizedes hagyományaival fonódott össze, a Fütyülős márkanév pedig 1937-ben került levédésre.


Mára már a tradicionális barack íz mellett, a termékcsalád a mézes variánsainak bevezetésével egy teljesen új piaci szegmenset teremtett és vált rövid időn belül a fiatalok kedvenc buli italává. A Fütyülős mézes sor minden tagjára jellemző ellenállhatatlanul gyümölcsös íz és illatkarakter, melyek a készítés során felhasznált magas minőségű alapanyagoknak - így tiszta gyümölcspárlatnak, a magyar akácméznek és egyéb természetes alapanyagoknak köszönhető.

 

Fütyülős mézes barack

30% V/V

A Fütyülős Mézes Barack kajszibarack párlat és tiszta méz felhasználásával készül. Páratlan, zamatos ízét a méz lágyságának és a barack különleges ízének és illatának köszönheti.

 

5 cl: 395,-

3 cl: 237,-

Fütyülős mézes bodza

30% V/V

A Fütyülős Mézes Bodza különleges zamatát a fekete bodza virágának jellegzetes illata és üdítő íze, valamint a méz adja.

 

5 cl: 395,-

3 cl: 237,-

Fütyülős mézes málna

30% V/V

A Fütyülős mézes málna málnapárlat és tiszta méz felhasználásával készül. Páratlan zamatát a méz lágyságának és a málna különleges ízének és illatának köszönheti.

5 cl: 395,-

3 cl: 237,-

 

Vilmos

 

Vilmos Vilmoskörte

37,5% V/V

Magyarország egyik legismertebb italmárkája a Vilmos, amely jellegzetes aromájú és időtálló. Összetéveszthetetlen ízét és illatát a készítése során felhasznált egyedi vilmoskörte esszenciának köszönheti. Tisztán fogyasztva érvényesül az ital intenzív illat és íz harmóniája, de kellemes, hűsítő long-drinkek készítéséhez is kiváló.

5 cl: 370,-

3 cl: 222,-

 

Szekeres Pálinkafőzde
A pálinka a magyar ember kincse. Még ma is sok azoknak a száma, akik nem tudják, milyen is az igazi pálinka. Id. Szekeres Sándor soltvadkerti vállalkozása segít ebben a felfedezésben. A vállalkozás már 1992 óta sikeresen működik, fejlesztve a pálinkakészítés mozzanatait.

Különféle pálinkáik számos díjat nyertek az évenként megrendezésre kerülő gyulai Nemzetközi Kisüsti Fesztiválon, az ország egyik legrangosabb pálinkaversenyén. Sikerük titka abban rejlik, hogy a hungarikumnak számító termék gyártásának valamennyi fázisában csak a kiváló minőséget tartják elfogadhatónak. Ma már nemzetközi hírű és rangú 50%-os alkoholfokú pálinkák és ugyanebből 40%-os akácmézes italok kerülnek forgalomba.

Az érett gyümölcs eredeti ízét és zamatát őrzik a Szekeres Pálinkák, ezért a Szekeres név fogalommá vált a jó pálinka kedvelőinek körében, mert Szekeres Pálinkát inni megtiszteltetésnek számít.

 

Szilvapálinka

 

5 cl: 355,-

3 cl: 213,-
szekeres 2

Törkölypálinka

 

5 cl: 355,-

3 cl: 213,-
szekeres 3

 

Békési pálinkafőzde

A negyed évszázada alapított Békési Pálinkafőzde családi manufaktúra, amely nagy hozzáértéssel készíti pálinkáit Békés városában.


A családi cég 2005 áprilisától Békési Pálinka Részvénytársaság. Zászlóshajójuk a földrajzi eredetvédett Békési Szilvapálinka, amely az Európai Unió minden tagállamában elismert termék. A békési táj jellegzetes vörösszilvájából készül, melyet a Körösök völgyének különleges talaja és speciális klímája tesz utánozhatatlanná. A békési vörösszilva zamatos, lédús. Ebből a gyümölcsből az irányított erjesztés után hagyományos kisüsti eljárással készül az a csodálatos szilvapálinka, amely a fahordós érleléstől aranyló sárga színű, kellemesen vaníliás, selymesen lágy ízével a magyar pálinkák legkiválóbbika. 2006-ban Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet nyert, 2008-ban aranyérmet kapott a Kisüsti Pálinkafesztiválon.


Készítenek még hagyományos 50% v/v alkoholtartalmú pálinkákat, melyek Disznótoros fantázianéven kerülnek forgalomba, szilva, barack, körte, törköly és vegyespálinka ízben. A következő csoportot a gyümölcságyon érlelt pálinkák alkotják. Itt a kifőtt pálinkát gyümölcságyon érlelik legalább három hónapig, melytől még kellemesebb, lágyabb ízű lesz, valamint egy szép színt is kap.


A Békési Pálinka palackba zárt tiszta gyümölcsösség!

 

Békési Ágyas Birspálinka
Alk.: 38% v/v

A dél-alföldi ágyaspálinka készítés különleges hagyománya alapján, azonos fajta gyümölcsön érleljük a pálinkát, így íze, illata magasan kiemelkedő lesz. Az öreg ágyas pálinkánk az aszalt gyümölcsökön való érleléstől válik enyhén édeskéssé,- fűszeresen harmonikussá és lesz színében ó-arany vagy barnásvörös. Kimagasló gyümölcsösségük, testes zamatuk nyújt feledhetetlen pillanatokat fogyasztójának.

5 cl: 425,-

3 cl: 255,-
bekesi birs

Békési Ágyas Barackpálinka
Alk.: 38% v/v

Kimagasló és a gyümölcsre jellemzően kellemes illatú. Az érett sárgabarack zamatos ízét bárki megérzi, ha megkóstolja e nemes italt.

5 cl: 425,-

3 cl: 255,-
bekesi barack

Békési Ágyas Meggy Pálinka
Alk.: 38% v/v


Különlegessége a meggyen való érlelésben rejlik. Selymesen simogató, savanykás ízvilágú különlegesség.

5 cl: 425,-

3 cl: 255,-
bekesi megy

Békési Ágyas Szilvapálinka
Alk.: 38% v/v

Kimagasló gyümölcsösségük, testes zamatuk nyújt feledhetetlen pillanatokat fogyasztójának. Különlegessége a szilván való érlelésben rejlik. Selymesen simogató ízét könnyed elegancia jellemzi.

5 cl: 425,-

3 cl: 255,-
bekesi szilva

Békési Disznótoros Törkölypálinka
Alk.: 50% v/v

 

E pálinka fogyasztása a falusi disznótorok hangulatát idézi. A dermesztő téli hidegek elviselésére is használatos, hiszen egy kupicányi fogyasztása belőle "belülről" melegíti a testet és a lelket. Különlegessége a magas alkoholtartalom és a finom gyümölcsaromák egysége, amely igazán karakteressé teszi ezt a férfias italt.

5 cl: 355,-

3 cl: 213,-

 

Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!